Kerst in Monschau

DSC03933 (1)
DSC03936
DSC03921

Wil je in december een leuk uitstapje maken met de hele familie om in de kerststemming te komen? Dan hebben wij een leuke tip voor jullie! Slechts een half uur rijden vanuit Aken en je belandt in het sprookjesachtige stadje Monschau. Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren. Het makkelijkste is de parkeerplaats bij de Glashütte van waaruit je in 15 minuten te voet het centrum bereikt.

Monschau ligt in de Duitse Eifel en biedt allerlei mogelijkheden om je tijd al genietend door te brengen. Overdag kun je de omgeving verkennen met romantische wandelingen en fietstochten. Wel is het raadzaam om wat conditie mee te brengen want het is er behoorlijk heuvelachtig. Voor de shoppers onder ons is de Glashütte net buiten het stadje ook een aanrader. En ‘s avonds laat je je verwennen in de sprookjesachtige Altstadt met een typisch Duitse Kerstmarkt met leuke kraampjes, sfeervolle verlichting, gezellige stemming, Glühwein en andere lekkernijen. Uiteraard is er nog veel meer en zijn er ook verschillende restaurantjes. Een absolute topper die wij kunnen aanbevelen is het restaurant “Der Zaunkönig” in een dorpje Höfen net buiten Monschau.

Wil je meer weten over Monschau en de geschiedenis van de stad: https://nl.wikipedia.org/wiki/Monschau

Auteur: John & Olga Mazeland
28 november 2018
DSC03925
DSC03919
DSC03942