… en vanzelfsprekend de Weihnachtsmarkt!

Hildegard von Bingen is een van de beroemdste vrouwen uit de Duitse middeleeuwen. Vooral in de middelhoog Duitse literatuur is zij een begrip. Echter de stad die in haar naam naar voren komt en waar ze heeft gewoond en gewerkt is ook zeer de moeite waard: Bingen am Rhein

Bingen  is een klein middeleeuws stadje in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, gelegen aan de rivieren de Rijn en de Nahe. Het heeft een prachtig oud centrum met smalle steegjes en straten. Tijdens de kersttijd wordt hier een sfeervolle “Weihnachtsmarkt” georganiseerd.

In en dichtbij het stadje kun je genieten van burchten, kapelletjes en wijn. Een prachtig uitzicht heb je ook over de Rijn met in het midden de zogenaamde Mäuseturm, waar de scheepvaart vroeger tol moest betalen. Aan de overkant van de Rijn zie je op een heuveltop het standbeeld Germania dat hier over de Rijn waakt.

Verder kun je hier genieten van prachtige wandelroutes en romantische boottochten op de Rijn. In een aantal gevallen kun je zelfs wandel- en boottochten met elkaar verbinden.

Meer informatie over Bingen am Rhein vinden jullie hier: https://www.bingen.de/tourismus/bingen-entdecken/sehenswuerdigkeiten

Auteur: John & Olga Mazeland
18 december 2019