Altes Rathaus, Alter Kran, das Deutsche Salzmuseum und vieles meer entdecken Sie in Lüneburg

Veel Nederlandse mannen hebben voor hun dienstplicht over de Lüneburger Heide gerend. De naamgever van dit prachtige natuurgebied dat veel wegheeft van onze Veluwe maar dan groter en met hogere stuwwallen is de oude Hanzestad Lüneburg. Deze stad ligt ten Zuiden van Hamburg en heeft al ruim 1000 jaar stadsrechten. Beroemd geworden is Lüneburg door de zouthandel. Je vindt er nog steeds veel dat herinnert aan die tijd: musea, de Stintmarkt met zijn haven, de oude havenkraan (‘Alter Kran’) en het historische zoutschip (de ‘Salz-Ewer’).

Daarnaast kun je in een van de vele cafés en restaurants in het oude centrum genieten van het uitzicht op het water, de historische vakwerkhuizen en Lüneburgse specialiteiten. In Lüneburg kun je ook verschillende stadswandelingen doen zodat je deze oude Hanze zoutstad in oude glorie kunt beleven te meer Lüneburg in de oorlog grotendeels gespaard is gebleven.

Meer informatie over Lüneburg vinden jullie hier: https://www.lueneburg-travel.de/Regionales/Lueneburg-Sehenswuerdigkeiten-Highlights/

Auteur: John & Olga Mazeland
14 januari 2020